У Радфеді відреагували на пропозицію Заходу повернути РФ до "європейської спільноти"

У Росії заявили, що не прагнуть, щоб її знову «інтегрували» до європейської економіки

Заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров прокоментував слова колишнього держсекретаря США Майка Помпео про те, що потрібно повернути РФ до європейської економіки і таким чином відтягнути її від Китаю.

"Щодо спроби відтягнути нас від Китаю, то це безглуздо абсолютно. Тому що у нас стратегічне партнерство", - заявив політик країни-агресора.

Як підкреслив Джабаров, Китай та РФ не є союзниками "проти когось", а розвивають міждержавні відносини.

При цьому він висловив упевненість, що європейська економіка нібито не дуже добре переживає розрив зв'язків з Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що колишній державний секретар США і екс-директор ЦРУ Майк Помпео під час інтерв'ю для CNN з Фарідом Закарією на 20-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) припустив, що Росію згодом можуть з'явитися. світова спільнота. При цьому він наголосив, що для такого рішення потрібно знайти "сміливість". За його словами, згодом буде знайдена мужність у тому, щоб і Росію врешті-решт прийняти у світову спільноту. За словами Помпео, це потрібно зробити так, щоб цей нафтопровід, що йде через Іран, не йшов туди , а також, щоб РФ перестала співпрацювати з Китаєм.

" Ми повинні робити те, що буде корисно всім нам, коли зупиниться цей конфлікт між Росією та Європою, щоб усі виграли", - заявив Помпео. Він підкреслив, що на мирних переговорах між Україною та Росією США та Європа підтримуватимуть Україну, а Росію – Китай на чолі із Сі Цзіньпіном. При цьому Помпео додав, що на цих переговорах потрібно максимально тиснути на РФ.