У РФ непідробна істерика після рішення країн "Великої сімки": про що йдеться

У РФ відреагували на рішення «Великої сімки» передати доходи від російських активів на потреби України

Офіційний представник МЗС країни-агресора Марія Захарова відреагувала на рішення країн Великої сімки використовувати доходи від російських активів на потреби України.

За її словами, такі плани – це "черговий удар по міжнародному праву". При цьому Захарова заявила, що "звичайно заходи у відповідь безумовно обов'язково надійжуть, як вони надходили завжди".

У той же час Захарова стверджує, що ці заходи у відповідь будуть "вкрай болючими" для Брюсселя.

"Ми знаємо про нібито досягнуті принципові домовленості по лінії "сімки" надати Україні черговий кредит на суму $50 млрд під заставу майбутніх доходів від управління російськими коштами. Подібний крок не приведе Захід ні до чого доброго",
- сказала Захарова.

За її словами, "протиправні ініціативи, пов'язані з накачуванням київського режиму грошима за чужий рахунок, можуть призвести до остаточного розбалансування фінансової системи, руйнівних криз".

При цьому відомо, що в Німеччині підтвердили, що країни Великої сімки погодили виділення Україні 50 мільярдів доларів. Кошти передаватимуть із доходів від заморожених російських активів. Зокрема, про це заявив німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер. Він наголосив, що цей крок продемонструє кремлівському диктатору Володимиру Путіну єдність країн G7 у підтримці України.

Крім того, відомо, що 12 червня Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій проти Московської біржі, де в Росії торгуються акції компаній і Національного клірингового центру, який виступає посередником у валютних торгових операціях. Цей крок викликав бурхливу ісерику серед топ-політиків Росії.