У РФ пожежа на найвідомішому заводі, який виготовляє танки

Інформацію про пожежу на «Омськтрансмаші» підтвердив місцевий губернатор

В Омську горить завод, який виготовляє танки для росіян. Інформацію про загоряння на заводі "Омськтрансмаш" підтвердив губернатор Омської області Віталій Хоценко.

"Зайнявся дах одного з цехів під час ремонту", — написав у Телеграмі голова регіону.

За словами Хоценка, на місці працюють співробітники пожежної охорони.

При цьому відомо, що вранці 12 вересня на Омському заводі транспортного машинобудування ("Київтрансмаш", входить до концерну "Уралвагонзавод" державної корпорації "Ростех") сталася пожежа. За словами джерел місцевих ЗМІ, попередньо площа займання становить 50 кв. м.

Відомо, що "Оисктрансмаш" - це російська машинобудівна компанія, одна з найстаріших машинобудівних компаній у Сибірському регіоні, заснована в 1896 році, на даний момент є частиною Державного підприємства Ростех. На цьому підприємстві виготовляють техніку військового призначення, дорожньо-будівельні машини, техніку для нафтогазовидобувного комплексу, виконує замовлення на виробництво залізничної техніки. Через вторгнення Росії в Україну завод знаходиться під міжнародними санкціями всіх країн Євросоюзу, США, Японії, Канади, України та Швейцарії. Відомо, що завод був включений до списку санкцій 8 квітня 2022 року, оскільки він поставив ТОС-1А до збройних сил Росії, які застосували його під час неспровокованої військової агресії проти України. Отже, "Омськтрансмаш" несе відповідальність за матеріальну чи фінансову підтримку дій, які підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України".

Також цей завод включений і до списку санкцій України, як оборонне підприємство, що виробляє танки та іншу військову техніку.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Атака ЗСУ призвела до зупинки половини потужностей Московського НПЗ .