У РФ придумали, як змусити Путіна забути про Донбас і кинути всі війська до Суджі

Російський журналіст запропонував створити в Суджі державу Росія та оголосити Путіна у розшук за захоплення влади

Як заявив російський журналіст Іван Яковина, у Курській області не варто "розмінюватися" на створення якоїсь "Курської народної республіки", а відразу проголосити "державу Росія".

"Її уряд відразу оголосить "державу РФ" бандою – злочинним, терористичним і мафіозним угрупованням, Путіна оголосить у розшук за захоплення влади, скасує всі його накази та розпорядження військам, скасує дію РФ-конституції та законів на всій території Росії, введе свої закони, а також почне роздавати свої паспорти", - заявив Яковіна.

За його словами, можна зробити якусь подобу Тайваню, який не вважає себе провінцією Китаю, що відкололася, він себе називає справжнім Китаєм, а КНР - територією, захопленою бандитським угрупуванням "Компартія".

"Таке ось "перевидання" Росії запустить дуже цікавий медіа-нарратив "Росія проти Ереф", який ЗВІРСЬКІ та АДСЬКІ дратуватиме Кремль. Є реальна можливість відібрати в Росії назву країни, перехопити її. Якщо щось подібне реалізується, то для усунення цього подразника Ереф стягне туди взагалі всі свої війська – звідусіль, навіть про Донбас забудуть. Справа в тому, що поява навіть найдрібнішого альтернативного центру влади для диктаторського режиму – це абсолютне табу", - вважає Яковіна.

На його думку, реакцією Кремля буде крик обурення і маса необдуманих, поспішних дій, які призведуть до плачевних для нього наслідків.

"До речі, ця нова держава може відразу укласти договір про взаємну оборону з Україною і попросити її ввести війська на свою територію для захисту від незаконного збройного формування "ЗС РФ", який захопив частину території Росії. Насправді саме така угода формально стала приводом для введення російських військ на територію України 24 лютого 22 року. Зараз є можливість нагодувати Путіна його ліками", - додав журналіст.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що нібито ЗСУ взяли під контроль Суджу, що в Курській області.