Головна Новини Світ Росія Суджа під контролем ЗСУ: що говорить про ситуацію місцева влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Суджа під контролем ЗСУ: що говорить про ситуацію місцева влада

Місцева влада стверджує, що ситуація у місті дуже напружена, йде евакуація

7 серпня 2024, 16:47 comments4005
Поділіться публікацією:

Глава міста Суджа в Курській області Віталій Слащов заявив, що ситуація в населеному пункті залишається напруженою.

Суджа під контролем ЗСУ: що говорить про ситуацію місцева влада

Суджа

"У нас дуже напружено, ніколи розмовляти, багато людей дзвонять з приводу евакуації", — заявив чиновник у коментарі росЗМІ.

До цього перший заступник голови уряду РФ Денис Мантуров заявив, що Мінфіну надано доручення направити перший транш коштів на переселення жителів у Курській області. За його словами, сума траншу становитиме 1,8 млрд рублів у рамках зібраних заявок на суму 11 мільярдів рублів на 2,5 тисяч сімей з надання сертифікатів на переселення.

Водночас, в українських пабликах повідомляють, що Суджа під контролем ЗСУ. На тлі цих заяв керівник "Укрпошти" Ігор Смілянський вже анонсував відкриття нового відділення в Суджі Курської області РФ, де відучора відбуваються бойові дії і, за повідомленням росіян, українські військові взяли під свій контроль низку неселених пунктів.

"З метою якісної доставки посилок преси та письмової кореспонденції нашим героїчним ЗСУ та громадянам РФ, звільненим від окупаційного режиму, АТ "Укрпошта" планує відкрити відділення за адресою вул. Радянська 12, місто Суджа, на місці колишнього відділення пошти Росії", — написав у Фейсбук Смілянський.

Він додав, що про час і дату відкриття відділення повідомить пізніше, оскільки треба "трохи прибрати совок та певні наслідки бойових дій". Тож радить стежити за новинами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, за словами російського опозиціонера Іллі Пономарьова, увійшли до Курської області саме українські регулярні війська, а не РДК. За його словами, якщо російські добровольці там і є, то виконують допоміжну функцію.

При цьому військові вказують на цікавий момент, що операцію на Курщині демонстративно проводять саме українські військові. Вони називають Путіна "мертвим", тому що всі від нього чекають на рішення, а їх немає. "Вся його держава чекає на команди, а команди не йдуть не йдуть. Це потрібно пояснювати всім, хто боїться Росії. Це було очевидно ще минулого року, а зараз знову видно", — кажуть військові.

Крім того, як стало відомо, одна з найбільших газорозподільних станцій у Європі Суджа – перейшла під контроль ЗСУ. "Чому схвилювалися воєнкори зрозуміло. Через цю станцію проходить 15 мільярдів кубометрів газу на рік", – зазначив народний депутат Олексій Гончаренко.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини