У РФ сказали, чи Україна хоче насправді мирних переговорів

У Росії не вірять у те, що в Україні насправді хочуть проводити з Москвою переговори про мир

Посол Росії в Лондоні Андрій Келін закликав не сприймати серйозно заяви президента Володимира Зеленського про можливість мирних переговорів із Москвою. За його словами, українська сторона не демонструє нічого на підтвердження таких намірів.

"Насправді Київ не продемонстрував нічого, що могло б підтверджувати вагомість цих слів", - заявив російський посол.

За його словами, варто також враховувати "непрояснений статус" Зеленського. Глава російської дипмісії також додав, що в офіційних колах Лондона тема мирних переговорів із Росією "не у фаворі".

При цьому відомо, що востаннє Зеленський говорив про можливість мирних переговорів із РФ 22 липня. У той же час 6 серпня ЗСУ перетнули кордон РФ і зайшли вглиб території Курської області. На цьому фоні зампостпреда Росії при ООН Дмитро Полянський заявив, що дії Києва стали відповіддю на "щедру пропозицію" президента РФ щодо припинення вогню в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні справді не виключають можливості проведення мирних переговорів із Росією, але на своїх умовах. У Києві категорично відкидають хотілки кремлівського диктатора, який вважає, що для початку переговорів ЗСУ мають вийти з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також Україна має відмовитись від членства в НАТО.

Після операції ЗСУ в Курській області кремлівський диктатор заявив про відмову вести будь-які переговори з Україною.

Також відомо, що в РФ знову порушили тему "нелегітимності" Зеленського, а служба зовнішньої розвідки РФ навіть видала марення про те, що її можуть замінити на колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.