У РФ висловилися про територіальну приналежність Криму: "Питання закрите"

За словами глави МЗС РФ, українська влада це зрозуміла

За словами міністра закордонних справ Російської Федерації Сергія Лаврова, питання територіальної приналежності Криму нібито "закрите". За словами російського чиновника, влада України це зрозуміла. Про це повідомляє видання РБК-Україна з посиланням на "РИА Новости".

Попри те, що нещодавно у Києві відбувся саміт "Кримська платформа", глава МЗС РФ вважає, питання Криму "закритим".

"Переконаний, керівники України зрозуміли, що питання Криму закрите", - заявив Лавров.

Зазначимо, що напередодні Сергій Лавров назвав саміт "Кримської платформи", що відбувся в Україні 23 серпня, "русофобською акцією".

Однак саміт "Кримської платформи" все-таки не пройде безслідно для Росії. Крім засудження агресивної політики Москви та закликів прибрати свої війська з українського Криму, у підсумковій декларації саміту є цікаві пункти про нові санкції проти РФ. Вони будуть введені країнами-учасницями "Кримської платформи", якщо Кремль знову зробить агресивні дії щодо України.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що протягом восьми з тридцяти незалежних років існування України на сході країни тривають військові дії. За словами п'ятого президента Петра Порошенка, в тому, що агресія Росії стала можлива, винувато потурання попередньої влади щодо нав'язування "московських" наративів. Порошенко вважає, що Україна довгий час знаходилася під впливом окремих ціннісних, а також культурних і економічних ідей родом з РФ. Те, що відразу після окупації Кримського півострова російську навалу не вдалося зупинити, він пов'язує з жахливим станом вітчизняної армії та "розгулом" іноагентов всередині держави.