У РФ заявили, що ЗСУ "атакували" Курську АЕС: біля станції впала "французька авіабомба" (ВІДЕО)

У Росії заявили, що Україна нібито атакувала Курську АЕС

Російські телеграм-канали повідомляють, що Збройні сили України нібито атакували Курську АЕС. Відео, як щось горить біля станції, масово публікують у російських соціальних мережах.

Російський телеграм-канал Маш повідомляє, що ЗСУ нібито спробували атакувати Курську АЕС "НАТІвським озброєнням". За інформацією джерел каналу, нібито російське ППО збило біля станції о 16.20 за місцевим часом "французьку авіабомбу".

"Вона впала за п'ять кілометрів від станції. Зараз там пожежа ", – сказано у повідомленні.

Не виключено, що цю російську провокацію присвячено візиту до Києва генсека НАТО Марка Рютте. Відомо, що він для своєї першої поїздки як генсек обрав Україну, а не поїхав традиційно до Штатів. Цим він надіслав потужний сигнал, що НАТО продовжуватиме підтримку України. Аналітики зазначали, що після цього візиту в Кремлі "кусатимуть лікті" від злості.

При цьому сам Рютте у Києві заявив, що Альянс підтримуватиме Україну у війні з Росією. За його словами, саме це він хотів продемонструвати своїм візитом. Також він додав, що Україна стане членом НАТО.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що ЗСУ розпочали операцію в Курській області 6 серпня. У цей же день мешканцям Курської області почали надходити дзвінки з попередженням про захоплення Курської атомної електростанції. Водночас, в уряді російського регіону повідомили, що йдеться нібито про інформаційну провокацію з боку українських спецслужб.

При цьому в Міноборони РФ кілька разів заявляли про те, що ЗСУ планували захопити Курську АЕС, але це не вийшло, нібито тому в Україні відмовилися від такої ідеї.