У Росії через невдачі на фронті заарештували військового начальника: деталі

Російські правоохоронні органи заарештували колишнього заступника командира по тилу Пєшкова і звинуватили його в розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів.

За вказівкою путінського режиму було заарештовано 2 серпня колишнього заступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова. Його звинуватили у розкраданні продовольчих пайків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зазначається, що російське державне інформаційне агентство ТАРС повідомило, що російські правоохоронні органи заарештували Пєшкова і звинуватили його в розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів, які воюють в Україні, в чому він не визнав себе винним.

Як повідомляють аналітики ISW, арешт Пєшкова, ймовірно, є частиною цілеспрямованих зусиль Кремля, спрямованих на усунення високопоставлених російських чиновників із Міністерства оборони (МО) Росії, що може бути використане для непрямого покарання командирів за невдачі їхніх підрозділів або для того, щоб утримувати у лавах російських збройних сил лояльних та слухняних офіцерів.

Як повідомляється, підрозділи 144-ї мотострілецької дивізії проводять наступальні операції в районі населених пунктів Терни та Невське в Луганській області з обмеженим успіхом і нещодавно втратили частину території через обмежені українські контратаки в цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі вважають абсурдними ордери, видані палатою попереднього провадження Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо екс-міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

"Ми вважаємо їх досить абсурдними, як і минулі два ордери, які стосувалися глави держави та нашого дитячого омбудсмена", - сказав Пєсков.

При цьому він нагадав, що Росія не визнає юрисдикції МКС.