У Росії готуються до майбутньої поразки та мобілізації 17-річних

Є ознаки в РФ, що готуються нові, потужніші хвилі, а також форми, методи та системи обліку

В ефірі “Апостроф TV” представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що на тлі втрат у війні з Україною в Росії готуються до майбутньої поразки своїх військ та зазначив, що мобілізація країні-агресорці не припиняється, пишуть "Коментарі".

За словами керівника ГУР, є ознаки того, що готуються нові, потужніші хвилі, а також форми, методи та системи обліку. Адже країна-агресорка продовжує нескінченну мобілізацію, дойшовши до "юнармійців"

“Йдеться вже і про 17-річних на окупованих українських територіях, яким не дають можливості уникнути мобілізації, потрапивши за кордон. Ця війна торкнеться кожного в Росії, вони мають зрозуміти, що уникнути її, не поваливши режим та не відійшовши з окупованих територій, не вдасться”, – каже представник ГУР МО України.


Нагадаємо, як писало видання "Коментарі", аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російська влада, попри офіційні заперечення, ймовірно, готується до другої хвилі мобілізації. У Кремлі розуміють, що більшість росіян, як і раніше, підтримують війну в Україні, і це розв'язує руки владі для запуску другої хвилі мобілізації.

Також "Коментарі" інформували, що медіа-організація Politico визнало Путіна "невдахою року". Причиною цього став його провал в Україні, який призвів до втрати репутації не лише у світі, а й у самої Росії. Його повномасштабний наступ на Україну почав розвалюватися майже так само швидко, як і почався. Це призвело Росію до країни третього рівня, нездатної перемогти супротивника, якого вона недооцінювала.