У Росії нова найпопулярніша валюта

Китайський юань обігнав долар і став найпопулярнішою валютою в Російській Федерації.

Після року війни з Україною та західні санкції найпопулярнішою валютою, що торгують в Росії став китайський юань, він замінив американський долар. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Згідно з даними отриманими виданням Bloomberg на основі місячних торгів на Московській біржі виявилось, що починаючи з лютого найпопулярнішою валютою в Росії став китайський юань. У березні показники цієї валюти виросли ще більше у порівнянні з доларом. Річна статистика показує як з моменту початку повномасштабного вторгнення китайська валюта ставала все популярнішою у Росії.


Bloomberg пояснює, що перехід до все більшого використання китайської валюти стався через західні санкції проти фінансової системи РФ. Тому російські компанії змушені були відмовитись від долара та євро, а зосередились на валюті інших країн, що не підтримують санкції, зокрема Китай.

Окрім того, сам Китай намагається збільшити використання своєї валюти за кордоном. Згідно з даними МВФ, глобальні валютні резерви в юанях становили близько 2,7%.

"Зараз на ринку менше доларів, оскільки доходи Росії зменшилися через падіння цін на нафту та скорочення експорту. Водночас імпорт товарів з Росії до Китаю зріс на 29%, хоча експорт із Китаю стагнує", - говорить стратег ITI London Іскандер Луцько.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Казахстан повідомив, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну.

Також "Коментарі" писали, що Китай критикує США та заявляє про підрив своєї територіальної цілісності.