Головна Новини Світ Азія Казахстан повідомив, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Казахстан повідомив, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну

Міністерство закордонних справ Казахстану відповіло чи буде здійснювати арешт президента Росії Володимира Путіна.

5 квітня 2023, 11:41 comments8290
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна. Таким чином країни, які підписали Римський статут зобов’язані видати президента Росії для проведення над ним суду. Казахстан повідомив, чи готовий арештувати Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Central Asia.

Казахстан повідомив, чи арештує Путіна, коли президент Росії прибуде в країну

Заступник глави МЗС Єрмухамбет Конуспаєв. Фото з відкритих джерел

Через кілька тижнів після рішення МКС Міністерство закордонних справ Казахстану офіційно повідомило, чи готова країна здійснити арешт президента Росії.

"На нас дія Римського статуту не поширюється, тому немає... закликів до дій. У нас жодних обмежень для поїздок немає. Якщо на найвищому рівні буде ухвалено відповідне рішення про організацію візитів, то, природно, ми продовжуватимемо працювати", — сказав заступник глави МЗС Єрмухамбет Конуспаєв.

Міжнародний кримінальний суд видав звинувачує Путіна у воєнних злочинах в Україні, зокрема через незаконну депортацію дітей з тимчасово окупованих територій. Росія відреагувала на таке рішення скептично, заявивши, що Римський статут не був ратифікований в країні, тому ордер на арешт не має юридичної сили. Попри заяви Кремля західні світові лідери позитивно віднеслись до рішення МКС та заявляють, що від покарання за злочини ніхто не втече.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що означає видача ордера на арешту Путіна Міжнародним судом. Окрім того, у Гаазі розпочався суд над колишнім президентом Косова у справі про воєнні злочини.

Також "Коментарі" писали про те, що Путін виступає в Міжнародному суді в Гаазі: знайшли архівне відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини