У Росії оскаженіли від рішення ЄС: звинуватили у злочинах світового масштабу

У Москві пригрозили погіршенням економіки в ЄС через рішення Європарламенту надати фінансову допомогу Україні з російських підсанкційних активів.

Європарламент затвердив механізм фінансової допомоги для України на 35 млрд євро коштом доходів від заморожених активів Росії. У РФ бурхливо відреагували на таке рішення ЄС та звинуватили Європарламент у злодійських вчинках. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Постійний представник Росії при ЄС Кирило Логвінов прокоментував рішення ЄС затвердити допомогу Україні коштом російських фінансів. Російський дипломат проголосив тираду кремлівської пропаганди розкритикувавши Європарламент та пригрозив економічним погіршенням в регіоні.

"Євросоюз усвідомлено йде на скоєння економічного злочину світового масштабу. Перетворивши нелегітимні санкції щодо суверенних активів іноземної держави на інструмент своєї зовнішньої політики, Брюссель кидає виклик міжнародній фінансовій системі, завдає удару євро як резервній валюті, сприяє серйозному погіршенню інвестиційного клімату", - сказав Логвінов.

Логвінов продовжив свої погрози та заявив, що "розплачуватись перед Росією за крадіжку зрештою доведеться майбутнім поколінням" Європейського Союзу. Постійний представник РФ при ЄС також додав, що Росія буде шукати альтернативи на саміті БРІКС, щоб уникнути "західних забаганок", які можуть покарати Кремль за війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні визначились, куди підуть кошти отримані від заморожених активів РФ.

Також "Коментарі" писали про те, що ЄС може створити новий фонд військової допомоги для України. Таким чином європейські політики планують обійти вето від Угорщини.