Головна Новини Світ ЄС ЄС може створити новий фонд військової допомоги Україні: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС може створити новий фонд військової допомоги Україні: у чому причина

El Pais пише про те, що ЄС шукає способи, як обійти вето Угорщини та розблокувати допомогу Україні

сьогодні, 12:07 comments1903
Поділіться публікацією:

Європейський Союз розглядає всі шляхи подолання блокування Угорщиною військової допомоги Україні через Європейський фонд миру. Угорщина вже майже півтора року блокує 6 мільярдів євро, які мали компенсувати країнам ЄС постачання озброєнь для Києва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "El Pais".

ЄС може створити новий фонд військової допомоги Україні: у чому причина

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

У відповідь Євросоюз розглядає можливість створення нового міжурядового фонду із добровільними внесками, виключивши участь Будапешта. Однак для створення такого фонду потрібна одностайність усіх 27 країн ЄС, включаючи Угорщину.

Зазначається, що міністри закордонних справ країн ЄС обговорять цю пропозицію на зустрічі в Люксембурзі, організованій головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Створення альтернативного фонду чи інші обхідні варіанти обговорюються, але потребують юридичної перевірки.

Крім того, ЄС завершує роботу над пакетом 35 мільярдів євро для України, який буде виплачено за рахунок доходів від заморожених російських активів на території ЄС. Однак Угорщина також перешкоджає цьому рішенню, наполягаючи на відстрочці до виборів у США у листопаді.

ЄС стикається з зростаючим боргом перед країнами, які продовжують постачати Україні військове обладнання, незважаючи на блокування компенсацій з боку Угорщини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що був шокований словами, почутими від європейських політиків у Європарламенті на його адресу. За словами Орбана, в ЄС хочуть повалити чинний угорський уряд і замінити його лояльним до Брюсселя.

Віктор Орбан в інтерв'ю угорському державному радіо поскаржився на критику, почуту у Європарламенті. За словами прем'єр-міністра Угорщини, у пам'яті угорців нібито було інше уявлення про Європу та європейську політику.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини