У Росії жителям ОРДЛО надали "нові права"

Жителі окупованого Донбасу, які отримали російське громадянство, зможуть брати участь у виборах в Росії

У Росії вирішили не порушувати "політичних прав" жителів так званих республік "ДНР" і "ЛНР", дозволивши їм брати участь у виборах в 2021 році. Слова секретаря Генради "Єдиної Росії" Андрія Турчака цитує ТАСС.

Йдеться про жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, які прийняли російське громадянство. За його словами, громадянин РФ "незалежно від території і місця, де він проживає", має політправа, що не можуть бути порушені.

Турчак заявив, що в ОРДЛО побажали взяти російське громадянство 500 тисяч осіб. Повідомляється, що вони зможуть проголосувати на виборах у Держдуму РФ у 2021 році.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін у 2019 році видав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства в окупованих РФ районах України. Паспорти почали видавати 14 липня. Документи "штампують" в Ростовській області.

Нагадаємо, військова ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі продовжує загострюватися з кожним днем. У зоні ООС не припинялися порушення режиму тиші з боку бойовиків навіть у святкові вихідні.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", деякі вітчизняні експерти прогнозували, що вже цієї весни Росія може визнати незалежність Донбасу або ж оголосити про його приєднання до федерації. Однак жоден зі сценаріїв не був розіграний.

Як пояснив у розмові з російським пропагандистом Дмитром Кисельовим керівник МЗС Росії Сергій Лавров, визнання Донбасу залежить від деяких міжнародно-правових актів. При цьому він порівняв ситуацію у регіоні з Абхазією і Південною Осетією.