У Росії зробили нову заяву про легітимність Зеленського

Представник адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков назвав Володимира Зеленського нелегітимним президентом України.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що президент України Володимир Зеленський нібито "втратив легітимність" після закінчення п’ятирічного терміну перебування на посаді. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Представник адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков виступив на "Фестивалі нових медіа" у РФ, де вкотре поширив тези російської пропаганди про нелегітимність президента України.

"Наш президент говорив неодноразово, що президент Зеленський однозначно втратив свою легітимність", - сказав Пєсков.

Речник Кремля додав, що питання легітимності Зеленського, може ускладнити процес мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

Нагадаємо, що термін президентських повноважень Володимира Зеленського мав закінчитись 20 травня, однак через воєнний стан вибори були скасовані. У Росії почали активно заявляти, що Зеленський втратив свої повноваження та нібито більше не є легітимним президентом України. Подібні тези російської пропаганди також поширив Путін, на думку якого, керувати Україною повинен голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Однак Стефанчук пояснив, що в України немає жодних сумнівів щодо легітимності Зеленського. За його словами, у Конституції прописано, що "повноваження президента завершуються в той день, коли вступає в повноваження наступний президент України", однак через російську агресію та воєнний стан вибори не можуть бути проведені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розповів, коли залишить посаду президента України.

Також "Коментарі" писали про українського журналіста Віталія Портникова, який вважає, що Росія готує пастку для України спробою мирних переговорів. За його словами, у разі підпису угоди про закінчення війни в Україні, Кремль може її розірвати та почати нову агресію. Причиною цього у Москві назвали б нелегітимність угод через підпис Зеленського.