Головна Новини Світ Росія Путін назвав, кого в Україні вважає легітимною владою
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав, кого в Україні вважає легітимною владою

Володимир Путін назвав парламент і речника Верховної Ради легітимною владою в Україні.

28 травня 2024, 16:38 comments10172
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що вважає легітимною владою в Україні парламент і речника Верховної Ради. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Путін назвав, кого в Україні вважає легітимною владою

Путін про легітимність Зеленського. Фото з відкритих джерел

Володимир Путін під час пресконференції в Узбекистані відповів на питання журналістів про легітимність Володимира Зеленського після завершення п’ятирічного терміну на посаді президента України.

"Є стаття 111 Конституції України, яка каже, що повноваження верховної влади передаються спікеру парламенту, тим більше, що в умовах воєнного стану, повноваження парламенту продовжуються", — сказав Путін.

Російський диктатор заявив, що про повноваження керівника держави нічого не сказано в Конституції, тому влада в Україні переходить до парламенту і речника Верховної Ради.

"Строго кажучи, за попередньою оцінкою єдиною легітимною владою України залишається парламент і спікер Ради", — сказав Путін.

Попри заяви російського диктатора Володимира Путіна у ЄС зазначили, що вважають президента України Володимира Зеленського легітимним. За їх словами, лише Путін винен своїм вторгненням, у тому, що в Україні не можуть провести вибори. Також у Німеччині заявили, що визнають президентство Зеленського і будуть й надалі співпрацювати з Україною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський відреагував на заяви Путін щодо нібито своєї нелегітимності на посту президента України після завершення п'ятирічного терміну.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців вважають російського диктатора Путін нелегітимним президентом РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

28 травня 2024, 20:01

Путін ви за 1000 км попадаєте в заправку ... лупаніть по верховній раді в києві люди будуть вдячні .... може ті що остануться думати почнуть а не знищувати людей.

думка

28 травня 2024, 19:38

европейці погано читають Конституцію України. По закінченні 5 річного терміну повноваження президента закінчуються. Про вибори чітко сказано - не проводяться, а от про продовження терміну президенту нічого. Значить президент складає повноваження і голова Верховної Ради стає виконуючим обов'язки до проведення наступних виборів. Значить мови про легітивність і не має бути. Повинен бути виконуючий обов'язки президента. Тому і не дивує той факт що ЗЕпрезидент не звертався до Конституційного суду. Це питання , спірне і невизначене у Конституції, тільки Конституційний суд повинен був би поставити крапки над і, але це у правовій державі. А тут сам ЗЕ вирішив. Пройде час і історики ще вернуться до цього питання. P.S. Був час для внесення змін, доповнень у Конституцію України, але ЗЕкоманда сумнівалась що куплять депутатів щоб голосування було коституційною більшістю, своїх голосів не вистачає. Не були впевнені і в рішенні Конституційного суду, тому то разом з мнюстом, цей орган не уповноважений вирішувати такі питання, рішили як їм було треба.

Анатолій Санько

28 травня 2024, 19:10

От мені цікаво кого ти бачиш президентом України ?

Олександр А укра

28 травня 2024, 18:27

А українського народа хто питав чи цей зе - геноцид хочуть бачити далі президентом думаю процентів 97 ні.... це нелегетивний президент.

іван

28 травня 2024, 16:00

....х....ви....потрібен СТЕЦЬКО!


Новини