У російському Бєлгороді місцеві мешканці помітили таємничі світлові стовпи: тепер відомо що це (ВІДЕО)

Незвичне явище спостерігали росіяни.

У мережі почала набирати популярність телефонне фільмування високих яскравих стовпів світла в Бєлгороді, російському місті на кордоні з Україною. Через війну це стало приводом для багатьох припущень щодо того, чим вони викликані.

На початку жовтня, пізнього вечора в Бєлгороді з'явилися високі яскраві стовпи світла. Запис та фото невідомого явища викликали неабиякий інтерес у користувачів інтернету. Багато хто з них не зміг пояснити, звідки узялися світлові стовпи.

У мережі люди почали давати різні припущення стосовно стовпів світла. Одні з найпопулярніших стосувались можливості запуску ракет або встановлення чогось на кшталт супутникового глушителя, щоб неможливо було сфотографувати це місто з космосу. На момент написання цього матеріалу у відео вже понад 500 тис. переглядів.

Відеозапис стовпа світла над російським містом можна переглянути нижче:

Ймовірно це природне явище під назвою світловий стовп. Так вважає синоптик Михайло Леус. Явище створюється шляхом відбиття світла від крихітних кристалів льоду, завислих в атмосфері. Це явище також може виникати від сонця - тоді його називають сонячним стовпом. Кожен такий кристал льоду зазвичай складається з плоских шестикутних пластин і діє як крихітне дзеркало, яке відбиває світло, створюючи характерну колону.

Подібне на вигляд явище регулярно трапляється в інших частинах світу. Наприклад Швеції, Білорусі чи США:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв те, що росіяни підірвали 24 тонни мін для інсценування великої перемоги.

Також "Коментарі" писали про журналістку Ксенію Собчак, яку не пустили в ресторан у Грузії, адже вона як росіянка не виконала умови закладу.