У США заявили, що не допустять здійснення плану Путіна: названо 2 пункти

Американський сенатор Мітт Ромні вважає, що США із союзниками не повинні дозволити Путіну реалізувати свій план щодо відтворення СРСР

Сенатор Республіканської партії Мітт Ромні заявив, що Вашингтон разом зі своїми союзниками має докласти всіх зусиль, щоб не допустити здійснитися плану президента РФ Путіна, який складається з двох пунктів – відтворити СРСР і розвалити НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Мітт Ромні зазначив, що Путін докладає всіх можливих зусиль, щоб відновити СРСР у тій чи іншій формі. США мають не допустити реалізації такої мети Володимира Путіна. Друга мета, виконання якої намагається досягти Путін, полягає у тому, щоб розсварити держави НАТО, зробити блок ослабленим як перед Росією, так і перед Китаєм.

За словами Ромні, Заходу слід діяти радикально та переглянути свою позицію щодо запуску проєкту "Північний потік-2". Мітт Ромні вважає, що газопровід має бути заблокований. При цьому сенатор нагадав, що представники Демократичної партії у Сенаті відмовилися давати голоси за те, щоб цей проєкт було заблоковано. Таким чином, санкції, ініційовані Республіканською партією, не були прийняті.

Ромні заявив, що США мають дати зрозуміти Володимиру Путіну – він не може бути впевненим у безперебійній роботі "Північного потоку-2". Найменша спроба повалення влади в Україні має призвести до зупинки трубопроводу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Путіна заявили, що не можуть більше зазнавати "вторгнення" НАТО в Україну. Саме тому попри заклики колективного Заходу Росія не має наміру віддавати команду російським військам відступати від українського кордону.