Головна Новини Світ Росія Ситуація критична: у Кремлі не можуть більше терпіти «вторгнення» НАТО в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація критична: у Кремлі не можуть більше терпіти «вторгнення» НАТО в Україну

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва більше не може миритися з вторгненням НАТО в Україну і вважає за необхідне залишити свої війська біля її кордону

17 січня 2022, 07:57 comments1020
Поділіться публікацією:

Теорія про те, що Росія сприймає нинішню територію України, як територію країн НАТО, знайшла підтвердження у заяві прес-секретаря президента РФ Путіна Дмитра Пєскова, який пояснив зосередження військ Росії біля українського кордону тим, що Москва не може спокійно спостерігати, як до її кордонів наближається Північноатлантичний альянс. Як повідомляє видання "Коментарі", слова Пєскова передає "РИА Новости".

Ситуація критична: у Кремлі не можуть більше терпіти «вторгнення» НАТО в Україну

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Спікер російського президента зазначив, що Кремль бачить, як НАТО вже знаходиться на території України, тут активно розміщується військова інфраструктура Альянсу, в країну постійно прибувають західні військові інструктори, на складах збільшується кількість наступального та оборонного озброєння. Дмитро Пєсков зазначив, такі дії НАТО підвели відносини Альянсу та РФ до "червоної межі" і Москва більше не має наміру займати позицію стороннього спостерігача у цьому процесі.

Пєсков пояснив, що саме через вторгнення НАТО в Україну президентові Росії довелося запропонувати Заходу надати правові гарантії безпеки в Європі, тому що наближення НАТО до російського кордону в самій Росії сприймають як реальну загрозу.

Концентрацію російських військ біля українського кордону представник Кремля назвав "запобіжними засобами та реакцією на напругу в регіоні". Також Дмитро Пєсков уточнив, що такі дії Москви не слід сприймати як відкриту загрозу. Але водночас прес-секретар Путіна уточнив, що у разі продовження розширення НАТО на схід Кремль змушений буде оперативно відреагувати та вжити контрзаходів. Що саме складатимуть такі контрзаходи Пєсков не пояснив.

Читайте також на порталі "Коментарі" – загрозу вторгнення РФ в Україну не знято: експерти в ексклюзивному інтерв'ю пояснили, чому велика війна з Росією може розпочатися цієї зими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vladimir

17 січня 2022, 11:00

Придётся терпеть.. Понтам пришёл конец..Реально раша экономический пигмей против штатов и европы.. А ткт и Китай прибирает Казахстан а своим ручкам.. Так что путлер заигрался.


Новини