Україна "завтра" не стане членом НАТО: Путін розповів про особисту обіцянку Байдена

Путін розповів про обіцянку Байдена щодо України

Президент Росії Володимир Путін заявив, що американський лідер Джо Байден повідомив йому, що Україна не стане членом НАТО "завтра" і стосовно цього питання "можливий певний мораторій". Таку заяву Путін зробив 21 лютого на позачерговому засіданні Ради національної безпеки РФ. Про це повідомляє "Суспільне".

"Я ось зі своїми колегами щодо цього [членства України в НАТО] розмовляю. І американський колега запевнив, що Україну не збираються приймати завтра. Понад те, можливий певний мораторій. Але вони вважають, що Україна не готова сьогодні. Ми вважаємо, це не поступка нам, а реалізація ваших планів. Ви вважаєте, що потрібно почекати та підготувати Україну до вступу у НАТО. Ви не для нас — для себе цей мораторій робите. У чому тут рух у нашому напрямку?" — повідомив Путін.

Нерозширення НАТО, зокрема й відмова від прийняття України до Альянсу, є вимогою Росії у рамках гарантій безпеки, про які вона повідомила країнам Заходу ще у грудні 2021 року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Білорусь назвала умову виведення російських військ із країни. Росія розмістила у Білорусі те, що НАТО називало своєю найбільшою збройною загрозою після закінчення Холодної війни, для спільних навчань, які розпочалися 10 лютого. Навчання на півночі від України мали завершитися у неділю, 20 лютого, але натомість Мінськ оголосив, що вони будуть продовжені, посилаючись на посилення військової активності поблизу Білорусі та Росії.

Також "Коментарі" писали, що у Британії вважають хорошим знаком готовність Путіна говорити з Макроном.