Головна Новини Світ ЄС У Британії вважають хорошим знаком готовність Путіна говорити з Макроном
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії вважають хорошим знаком готовність Путіна говорити з Макроном

Джонсон переконаний, що дипломатія все ще може спрацювати задля стримування агресії Росії

21 лютого 2022, 14:25
Поділіться публікацією:

20 лютого Боріс Джонсон обговорив з Емануелем Макроном перемовини останнього з Володимиром Путіним. Також темою розмови політиків стала безпекова ситуація в Україні. Про це повідомляють в прес-службі уряду Великобританії.

У Британії вважають хорошим знаком готовність Путіна говорити з Макроном

Фото ілюстративне / Pixabay

Прем'єр Британії та президент Франції обмінялися думками та поспілкувалися про подальші кроки в зовнішній політиці стосовно Росії. Обоє політиків переконані, що Україна та Росія мають повністю виконати зобов'язання, що передбачені Мінськими домовленостями. Крім того, Кремль має нарешті перестати погрожувати світові й забрати війська і техніку від кордонів з Україною.

На думку Джонсона, те, що президент Путін готовий говорити з Макроном — це позитивний знак, що свідчиться про ймовірність досягнення дипломатичних домовленостей та деескалації ситуації в такий спосіб.

Також британський політик впевнений, що в дискусіях щодо ситуації в Україні треба враховувати ключову позицію українського уряду. Раніше повідомлялося, що планується зустріч Путіна та Байдена, а також дипломатичних місій Росії та США на чолі з Блінкеном та Лавровим.

Як повідомляв портал "Коментарі", 19 лютого Боріс Джонсон висловився про те, що на фоні ймовірності війни між країнами економічні санкції напевно не зможуть стримати Росію та їх "може бути недостатньо" задля примушування Кремля дотримуватися міжнародного права й не порушувати суверенітет сусідньої держави.

Також ми писали, що міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс говорить, що якщо Путін розв'яже війну з українцями, то він не зупиниться на цьому. Політикиня вкотре закликала країни світу об'єднуватися проти агресії Кремля, оскільки російські війська можуть продовжити просуватися на Захід та загрожувати країнами Балтії та Балканів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Фрез М

21 лютого 2022, 15:14

Вони там думають уже 8 років. Що він Макрон може зробити у Путіна він тільки на гачку,бо у Парижі скоро презедентскі вибори от якби не програти думає Макрон. Тому і прогинається перед Путіним, щоб той не влаштував У Парижі бунт жовтих желетів ось вам і допомога западних лідерів.


Новини