Українські хакери "привітали" речника Путіна Пєскова з днем народження

Українські кіберфахівці здійснили вдалу атаку на російські сайти.

Українські хакери атакували 11 російських сайтів на яких залишили повідомлення про "привітання" з днем народження речника Кремля Дмитрія Пєскова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на СтратКом ЗСУ.

Як повідомив СтратКом ЗСУ у месенджері Telegram, 17 жовтня українські кіберфахівці провели вдалу атаку на російські сайти, зокрема ті, якими активно користуються окупанти РФ. Крім того, після атаки на сторінках сайтів з’явилось повідомлення з привітанням Дмитрія Пєскова.

"На картинці зображено мертві тіла росіян на тлі увімкнутого телевізора, де виступає прессекретар Путіна. Було вражено 11 вебсайтів серед яких компанії, які залучені до виробництва комплектуючих для авто, які використовуються окупантами — "Транспромелектроніка" і виробник автівок "Тундра"", - йдеться в заяві.

Зображення, яке залишили українські хакери на російських сайтах

Це не вперше українські хакери "вітають" російських політиків з днем народження. Останній з таких випадків стався 7 жовтня на день народження російського диктатора Володимира Путіна. Тоді українські кіберфахівці зламали 20 державних телеканалів РФ, більшість з яких активно поширювала російську пропаганду. Крім того, хакери також зламали держсистему всіх судів Росії — "Правосудие", звідки отримали документи та персональні дані користувачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, хто з іноземних лідерів привітав Путіна з днем народження. У списку опинилось усього вісім керівників країнами.

Також "Коментарі" писали, що СБУ повідомила про засудження російських хакерів з ФСБ.