Головна Новини Світ Росія Українські хакери "привітали" Путіна з днем народження
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські хакери "привітали" Путіна з днем народження

На день народження Путіна українські хакери зламали російські телеканали та держсистему всіх судів Росії.

сьогодні, 16:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

7 жовтня, у день народження російського диктатора Володимира Путіна українські хакери зламали близько 20 державних російських телеканалів, більшість з яких поширювала пропаганду Кремля.

Українські хакери "привітали" Путіна з днем народження

Російський диктатор Володимир Путін. Фото: epa

Як повідомляє "Суспільне", з самого ранку була здійснена атака на всеросійську державну телевізійну і радіомовну компанію. Як наслідок такі пропагандистські канали, як "Россия 24", "Россия 1", "Россия Культура" та ще близько 20 інших припинили своє мовлення.

"За нашою інформацією, на болотах не працює не тільки онлайн-мовлення цих телеканалів, але й телевізійне. Працівники компанії скиглять, що знищена вся інформація на серверах, навіть резервні копії, не працює онлайн-мовлення і внутрішні сервіси, немає навіть інтернету та телефонії", — повідомили хакери.

Згодом повідомили, що відповідальність за кібератаку на російські телеканали пропаганди взяло на себе хакерське угруповання Sudo rm-RF. Ця група хакерів неодноразово здійснювала атаки на РФ.

Крім того, Путіна також "привітали" з днем народження кіберкорпус ГУР, які спільно з активістами групи "ВО Team" зламали держсистему всіх судів Росії — "Правосудие". Як наслідок кібератаки була отримана документація системи та персональні дані користувачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії змусили школярів та дошкільнят вітати російського диктатора Володимира Путіна з днем народження.

Також "Коментарі" писали, що хакери перехопили секретний лист Путіну. У ньому виявилась важлива дата зміни політики Росії, яка отримала назву "дезахіднізація".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини