Український дипломат прогнозує ще одну війну найближчим часом

Після нападу Росії на Україну та атаки ХАМАСу на Ізраїль, очікується ще одна війна до якої буде причетна Москва, вважає дипломат Чалий.

Український дипломат Валерій Чалий вважає, що у світі може початись ще одна війна до якої буде причетна Російська Федерація. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Чалого для видання "Еспресо".

"Я вважаю, що до війни в Ізраїлі, в першу чергу, причетна Росія", - сказав Чалий.

Валерій Чалий вказує на певні закономірності у російській політиці. За словами дипломата перед атакою ХАМАСа на Ізраїль Росія зустрічалась з представниками терористичного угрупування. Такі ж зустрічі відбувались і з представниками інших країн.

"Я можу помилятись, проте за всією логікою подій має виникнути ще третя гаряча точка у світі, після атаки Росії на Україну та бойовиків ХАМАС на Ізраїль", - говорить Валерій Чалий.

Чалий називає дві можливі війни. Зокрема це стосується Північної Кореї, яка може атакувати Південну, або ж Китаю, який нападе на Тайвань. З обома лідерами цих країн Росія має тісний контакт.

"Чи буде це провокація проти Південної Кореї, або провокації в Китайському морі, важко сказати", - розповів Чалий.

Український дипломат пояснює, що фінансова підтримка США розрахована для двох війн у різних регіонах, однак ще один конфлікт може послабити військові потужності Сполучених Штатів і це відомо Росії та Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Буданов дав прогноз, коли закінчиться війна в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Ізраїль атакують з територій трьох країн. Після нападу ХАМАС з сектора Гази на півдні, почали вести артилерійський вогонь з території Лівану, а згодом і з Сирії, які атакували Ізраїль на півночі.