Головна Новини Світ Близький Схід Ізраїль атакують з території трьох країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль атакують з території трьох країн

Після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль, ще з двох країн Близького Сходу були проведені атаки по території Ізраїлю.

11 жовтня 2023, 09:35 comments2511
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

7 жовтня палестинські бойовики з терористичної організації ХАМАС атакували Ізраїль. Наступного дня в Ізраїль увійшли бойовики з Лівану, а невдовзі північ країни обстріляли з території Сирії. Таким чином Ізраїль атакують одразу з трьох країн: Палестина, Ліван, Сирія.

Ізраїль атакують з території трьох країн

Ізраїль атакують з території трьох країн. Фото з відкритих джерел

Палестинські бойовики з ХАМАС, які контролюють Сектор Гази атакували Ізраїль у чотири етапи: масово запустили ракети, прорвали стіну на кордонні, обірвали зв’язок місцевої військової частини та захопили заручників. Як наслідок Ізраїль мобілізував близько 300 тис. солдатів за 48 годин, вибив ХАМАС зі своєї території та проводить зачистки окремих регіонів.

Прем’єр-міністр Ізраїлю озвучив план помсти з п’яти пунктів. В одному з них йдеться про масштабну військову операцію у Секторі Гази, який Ізраїль активно атакує ракетами після нападів ХАМАС. Тоді як, ХАМАС заявив, що буде страчувати ізраїльських полонених.

Однак, поки ізраїльська армія бореться на півдні країни, інша терористична організація Хезболла, яка дії на території Лівану атакує Ізраїль на півночі. Міноборони Ізраїлю завили, що бойовики Хезболли кілька разів запустили ракети та зайшли у прикордонні регіони Ізраїлю. ЦАХАЛ знищив бойовиків на своїй території, а також завдав артилерійського удару по Лівану, де перебували бойовики Хезболли. ЗМІ з'ясували, що після цього Ізраїль надіслав критичне попередження для Хезболли.

Ввечері 10 жовтня з’ясувалось, що крім бойовиків з Палестини та Лівану Ізраїль атакували ще з однієї країни – Сирії.

"Нещодавно було ідентифіковано кілька запусків із Сирії на територію Ізраїлю. Солдати ЦАХАЛу відповідають артилерійськими та мінометними снарядами в напрямку джерела пуску в Сирії", — повідомили у Міноборони Ізраїлю.

Станом на ранок 11 жовтня в Ізраїлі загинуло близько 1200 осіб та ще 3 тис. поранені. З боку ХАМАС повідомляється про 950 померлих осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світу на напад терористичної організації ХАМАС на Ізраїль.

Також "Коментарі" писали, що у Білому домі відповіли, чи введуть США свої війська в Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини