В Кремлі відреагували на інформацію про рішення Путіна щодо виборів у 2024 році

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заперечує, що Путін прийняв рішення йти на вибори президента Росії у 2024 році.

Інформаційна агенція Reuters з посиланням на власні джерела повідомила, що Володимир Путін прийняв рішення балотуватись на пост президента Росії у 2024 році. Згідно з новими змінами перемога на виборах дозволить Путіну перебувати при владі у РФ ще 6 років. У Кремлі відреагували на цю інформацію та заперечили її.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков під час брифінгу відповів на питання журналістів щодо рішення Володимира Путіна брати участь у президентських виборах в Росії у 2024 році.

"Ніяких заяв він щодо цього ще не робив, кампанія офіційно ще не оголошувалась", - заперечив інформацію Reuters Дмитрій Пєсков.

Нагадаємо, що у 2020 році Путін підписав закон про нові правки до Конституції РФ, які збільшують президентський термін до 6 років. Таким кроком Володимир Путін "обнулив" свої президентські терміни та зможе знову брати участь у виборах президента.

Путін перебуває на посту президента Росії з 2000 року. У 2008 році Володимир Путін через перебування на посаді два терміни підряд не зміг взяти участь у виборах та обійняв посаду прем’єр-міністра. У цей період президентом РФ був Дмітрій Медведєв.

Опитування проведенні в Росії у 2023 році показують, що підтримка президента РФ Володимира Путіна становить близько 80%. Якщо Путін переможе на наступних виборах президента, то перебуватиме при владі щонайменше до 2030 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі розповіли про "концептуальну правду" щодо війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про дивну поведінку Путіна, який раптово схопився за руку. Про поганий стан здоров'я Путіна ходить усе більше чуток, а сам президент Росії підливає масла у вогонь своїми діями.