В Росії відреагували на арешт Дурова у Франції

З’явилась перша реакція Росії на арешт засновника Telegram Павла Дурова.

24 серпня в паризькому аеропорту правоохоронні органи Франції арештували засновника Telegram Павла Дурова. Йому загрожує 20 років в'язниці через розслідування різних злочинів, пов'язаних з використанням Telegram. На інцидент з затриманням Дурова відреагували в Росії.

Російська влада занепокоєна арештом Дурова. Віцеспікер Держдуми РФ Владислав Даванков закликав очільника МЗС Сергія Лаврова вплинути та домогтися звільнення Дурова.

"Його арешт може мати під собою політичні підстави та бути інструментом для отримання доступу до особистої інформації користувачів Telegram. Цього допустити не можна", - заявив Даванков.

Постійний представник РФ у Відні Михайло Ульянов розкритикував затримання Дурова, заявивши, що представникам міжнародного інфопростору тепер небезпечно їздити в "тоталітарні країни". А перший заступник голови Держдуми РФ Іван Мельников вважає, що дії Франції мають "відкрити очі" на діяльність Заходу.

Також коментарі на захист Дурова висловила речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка запитала, чи західні організації стануть допомагати засновнику Telegram.

У Франції причиною затримання Павла Дурова назвали відмову бізнесмена від співпраці у розслідуванні злочинів, пов'язаних з використанням Telegram, зокрема, йдеться про сексуалізоване насильство над дітьми, торгівлю наркотиками та шахрайство через відсутність модерації на платформі. Йому може загрожувати до 20 років в'язниці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв усе, що відомо про арешт Дурова у Франції.

Також "Коментарі" писали про звернення Кремля до засновника Telegram.