В Росії виявили кілька повногеномних штамів "Омікрона": що це означає

В Росії знайдено чотири повногеномних штамів "Омікрона" в інфікованих пацієнтів

В Росії ізолювали туристів, що прибули з країн Африки. У них взяли біологічні зразки для тестування ПЛР. В цих зразках було виявлено різні повногеномні штами "Омікрона". Про це повідомляє видання Дождь.

За словами директора російського центру "Вектор" Ріната Максютова, чотири повногеномні штами "омікрон" були виявлені після секвенування біологічних матеріалів двох пацієнтів, що інфікувалися штамом.

В інфікованих громадян коронавірусна хвороба має легку форму. Раніше російські ЗМІ повідомляли, що позитивні результати тесту на коронавірус були у 28 росіян, які прибули з Південно-Африканської республіки та інших африканських країн.

Наразі в ізоляції знаходяться 177 росіян, що побували в туристичних поїздках в країнах із високим ризиком зараження новим штамом. В країні ввели нові обмеження: туристи з країн Африки мають пройти двотижневий карантин, скорочено термін дії ПЛР-тестів до 48 годин.

Вчені та лікарі говорять, що симптомами зараженням новим штамом є: підвищена температура, втома і слабкість, кашель, головний біль та зниження апетиту. Однак в них вже не спостерігається втрати нюху та порушення смаку.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Південній Кореї починають ревакцинацію через рекордну кількість хворих. З 6 грудня в країні були посилені обмеження. Для місцевих заборонили збиратися групами понад сім осіб. Також в закладах громадського харчування в дорослих перевіряють статус вакцинації. Однак прем'єр-міністр наголосив, що карантинні обмеження не сповільнили розповсюдження вірусу.