Головна Новини Світ Азія Рекордна кількість хворих COVID-19: в Південній Кореї починають ревакцинацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекордна кількість хворих COVID-19: в Південній Кореї починають ревакцинацію

В Південній Кореї починають ревакцинацію від COVID-19 через рекордну кількість хворих

10 грудня 2021, 09:36
Поділіться публікацією:

Третій день  в Південній Кореї фіксують рекордну кількість нових випадків COVID-19 — понад сім тисяч осіб. Уряд готовий вжити термінових заходів та почати ревакцинацію від вірусу, щоб зменшити навантаження на медицину. Про це пише АР.

Рекордна кількість хворих COVID-19: в Південній Кореї починають ревакцинацію

Рекордна кількість хворих COVID-19 в Південній Кореї, фото из Twitter/ thehill

За словами прем'єр-міністра Кіма Бу-Кюма, лікарні зобов'яжуть виділити по 2000 додаткових ліжок для лікування COVID-19. Крім того, буде прискорено проведення ревакцинації.

Інтервал між другою та третьою ін’єкціями вакцини буде скорочено до трьох місяців. Наразі в країні 81% населення повністю вакциновані, 10% отримали бустер. Однак штам Дельта збільшив кількість госпіталізацій та смертей серед населення літнього віку.

З 6 грудня в країні були посилені обмеження. Для місцевих заборонили збиратися групами понад сім осіб. Також в закладах громадського харчування в дорослих перевіряють статус вакцинації. Однак прем'єр наголосив, що карантинні обмеження не сповільнили розповсюдження вірусу.

"Якщо стане зрозумілим, що нам не вдасться запобігти посиленню кризи з розповсюдженням вірусу протягом наступних кількох днів, в уряду не буде іншого вибору, окрім як застосувати надзвичайні антивірусні заходи, включаючи суворе соціальне дистанціювання", — сказав Кім Бу-Кюм.

З іншого боку, влада не хоче вводити карантин в країні. За словами заступника міністра охорони здоров’я Лі Кі Іла, чиновники можуть посилити обмеження на соціальні зустрічі та відновити обмеження на робочий час у ресторанах і барах, які були зняті в листопаді.

Корейське агентство з контролю та профілактики захворювань повідомило, що близько 5300 із 7022 нових випадків, зареєстрованих у п’ятницю, були в Сеулі та сусідньому столичному районі. Кількість померлих у країні зараз становить 4130 після того, як за останні 24 години померли 53 пацієнта з вірусом. Ще 852 перебувають у важкому або критичному стані.

Як повідомляв портал "Коментарі", японські вчені розробили маски, які світяться у разі контакту з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини