Вдруге не захотів ризикувати: в яку країну Путін побоявся їхати через можливий арешт

Диктатор вирішив не їхати до Мексики, яка є членом МКС, на інавгурацію президента

У Кремлі все ж таки ухвалили рішення, що російський диктатор Володимир Путін не полетить до Мексики, яка підписала Римський статут, на інавгурацію обраного президента Клаудії Шейнбаум. Перед цим офіційний Київ просив заарештувати лідера росіян, якщо він приїде до цієї країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю RTVI заявив директор латиноамериканського департаменту МЗС Росії Олександр Щетинін.

"Ми таке запрошення отримали (на інавгурацію президента Мексики – ред.), ми вдячні мексиканській стороні за це", – заявив представник МЗС Росії.

За його словами, Путін призначив свого представника, який представлятиме Росію на заходах.

Щетинін не назвав причин відмови Володимира Путіна, але додав, що нібито "Москва діє відповідно до наявної протокольної практики і тих зобов'язань, які є у російського лідера".

Мексика підписала Римський статут у 2005 році, на неї поширюється юрисдикція Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Євросоюз закликав держави, які ратифікували Римський статут виконувати свої зобов'язання. Йдеться про арешт російського диктатора Володимира Путіна, адже Міжнародний кримінальний суд видав на нього ордер. Про це пише "Укрінформ".

ЗМІ зазначає, що відповідна заява була оприлюднена під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні. Вже традиційно для ЄС там висловили глибоке занепокоєння долею українських дітей та інших цивільних, яких окупанти за вказівкою Путіна незаконно перемістили.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Монголія проігнорувала ордер МКС на арешт Путіна: чи це не стане небезпечним прецедентом.