Великий привіт: у Путіна натякнули, що Європа більше не отримає російського газу

"Газпром" повідомив, що не може гарантувати роботу "Північного потоку"

Кремль продовжує підвищувати ставки в і не без того напруженій ситуації з Європейським Союзом. Російський енергетичний гігант "Газпром" зробив заяву про те, що не може гарантувати роботу газопроводу "Північний потік". У "Газпромі" послалися на те, що вони не впевнені, чи Канада поверне турбіну після ремонту. При цьому таку заяву "Газпром" випустив вже після того, як стало відомо, що Канада фактично в обхід санкцій передасть турбіну. Як повідомляє портал "Коментарі", офіційна заява з'явилася на сайті компанії в Твіттер.

Така заява продиктована не так економічною доцільністю, як політичною складовою. Адже "Газпром" опублікував своє повідомлення після офіційного рішення Канади дозволити вивіз турбіни для компресорної станції "Портова" газопроводу "Північний потік".

У заяві йдеться, що "Газпром" не має в своєму розпорядженні жодного документа, який дозволяє компанії Siemens вивезти з Канади газотурбінний двигун для КС "Портова", який там знаходиться на ремонті. У цих обставинах неможливо зробити об'єктивний висновок щодо подальшого розвитку ситуації із забезпеченням безпечної роботи компресорної станції "Портова", яка є критично важливим об'єктом для газопроводу "Північний потік", - заявила компанія.

Минулого місяця Росія скоротила потік газу до 40% від загальної потужності трубопроводу "Північний потік", посилаючись на затримку із поверненням обладнання, яке обслуговує німецька Siemens Energy у Канаді.

Читайте також на порталі "Коментарі" - генерал-майор Марченко дав відповідь про удар по Кримському мосту, пояснивши, як ЗСУ звільнятимуть південь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чим для Лукашенка закінчиться вступ у війну – чому він панічно боїться рішення Путіна.