Вибори на окупованих територіях: розвідка Британії назвала, які результати намалює Кремль

Британська розвідка спрогнозувала результати виборів на тимчасово окупованих територіях України.

Міністерство оборони Великої Британії опублікувало щоденний звіт розвідки, де проаналізували незаконні вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Міноборони Сполученого Королівства.

Росія планує провести вибори на тимчасово окупованих територіях України спільно з виборами у РФ у період з 8 по 10 вересня. Попереднє голосування вже почалось на деяких окупованих територіях, зокрема у Маріуполі.

Британська розвідка вказує, що попри 1000 зазначених кандидатів, які зареєструвались на вибори більшості з них бракує досвіду та кваліфікації. Крім того, існує брак кандидатів для виборів. Також спостерігається відсутність кандидатів, які не є членами партій, що підтримують Кремль. Це свідчить що вже на цьому етапі можна говорити про нечесний виборчий процес, крім того, окупанти завищили кількість виборців у списках.

Як повідомляє розвідка Британії пропутінська партія "Єдина Росія" набере близько 80% голосів.

"Партія "Єдина Росія", ймовірно, отримає більшість місць у спробі забезпечити контроль і вплив Кремля на окуповані регіони", - підсумовує мету виборів британська розвідка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що Росія скасовує масштабні військові навчання "Захід-23".

Також "Коментарі" писали про військових РФ, які забирають техніку зі спірних територій на Далекому Сході, щоб використати її проти України. Крім техніки росіяни передислоковують і далекосхідні угрупування на захід Росії, щоб потім їх використати у війні.