Головна Новини Світ Росія Росія змінює свої плани: Шойгу зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія змінює свої плани: Шойгу зробив заяву

Російський міністр оборони заявив, що Росія скасовує масштабні військові навчання.

5 вересня 2023, 09:30 comments4333
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив, що масштабні військові навчання "Захід" будуть скасовані у 2023 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія змінює свої плани: Шойгу зробив заяву

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Фото з відкритих джерел

Сергій Шойгу під час зустрічі в Сочі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом розповів, що великий щорічний захід, який є кульмінацією навчального року армії РФ, цього разу не відбудуться. Російський міністр оборони коротко відповів журналістам на поставлене питання щодо проведення військових навчань "Захід-23".

"Ні, цього року ми маємо "навчання" в Україні", — заявив Шойгу.

Нагадаємо, що британська розвідка у кінці серпня повідомляла, що Росія, ймовірно, скасує заплановані на вересень військові маневри "Захід-23". Британська розвідка називає головною причиною скасування військових маневрів "Захід-23" малою кількістю техніки та особового складу. Крім того, ефективність російських військ у війні з Україною показала, що військові навчання РФ були здебільшого для виду, а ніж мали реальну мету підвищення якості російської армії.

У розвідці повідомили, що останнє десятиліття у РФ діяв чотирирічний цикл ротації військових навчань, однак з 2021 року Кремль почав частіше проводити військові навчання поблизу західних кордонів. Ймовірно, це пов’язано зі страхом та загрозою, які Росія вбачає у НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни прибрали військову техніку зі спірних територій.

Також "Коментарі" писали про очільника української розвідки Кирила Буданова, який вказав дату, коли справжній Путін востаннє з'являвся на публіці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини