Відомий російський музичний гурт випустив пісню про війну в Україні

Відомо, що цей колектив неодноразово притягувався до відповідальності через свою антипутінську позицію.

Популярний російський музичний гурт Pussy Riot випустив пісню під назвою "Мама, не дивися телевізор". Цією композицією виконавці висловили відкритий протест путінському режиму, засудили війну в Україні та закликали президента Росії та його соратників постати перед міжнародним трибуналом. Крім цього, у пісні чітко простежується заклик і до всього світу, група закликала найбільші країни та компанії Заходу припинити вести бізнес в РФ, не купувати у агресора нафту та газ.


За офіційною заявою учасників музичного колективу, назва пісні є посиланням на слова російського солдата. В одній із розмов зі своєю матір'ю, військовослужбовець сказав їй: "Мамо, тут немає фашистів, не дивись телевізор". На думку виконавців, уряд РФ використовує свій вплив на ЗМІ, щоб "розпалити ненависть у серцях людей".


"Наша пісня - це крик душі, крик розпачу та обурення. Це знак повної незгоди з тим, що зараз робить Путін та його криваві маріонетки. Нашою країною керує монстр-людожер", - підкреслили виконавці пісні "Мама, не дивись телевізор".


Варто зазначити, що колектив Pussy Riot від початку військового вторгнення в Україну виступив проти так званої "спеціальної військової операції". Учасники групи активно брали участь у різних протестах, за що неодноразово притягувалися до відповідальності та переслідувань з боку спецслужб РФ.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що на війні в Україні з кожним днем гине дедалі більше громадян Польщі. Влада сусідньої держави сильно стурбована бажанням своїх мешканців воювати за Україну.