Все більше чиновників в рф допускають військовий конфлікт з Литвою через блокаду Калінінграда: що відомо

Відомо, що Литва запровадила транспортну блокаду Калінінграда

В Росії допускають, що розблокування можливе через військовий спосіб. Окупанти вже погрожують Литві війною. Про це пише російське видання "ТАСС".

Військовий конфлікт між Росією ти Литвою вже допускає голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров.

"Росія не тільки на словах показує, що ніколи не віддасть своєї землі. Норма про те, що Російська Федерація забезпечує цілісність і недоторканність своєї території, прописана у статті 4 Конституції РФ. Деякі, з дозволу сказати, "політики", що "вентилюють" питання можливості відторгнути Калінінград, повинні розуміти, що це може закінчитися військовим зіткненням з Росією. Не думаю, що НАТО цього не розуміє", - завив чиновник.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що заспокоювати Калінінград вирушив секретар радбезу рф Патрушев. Опісля накладеного Литвою ембарго на транзитні перевезення російських товарів, на які введені санкції ЄС, в Калінінград приїхав представник радбезу РФ Микола Патрушев. Російський посадовець 21 червня планує в місті робочу нараду, де обговорюватимуться питання, що мають відношення до національної безпеки в цьому північно-західному регіоні рф. Представники російських пропагандистських видань стверджують, що відрядження Миколи Патрушева в Калінінград "планове" та не має відношення до ембарго. Ще в цьому робочому зібранні разом з посадовцем російського радбезу братимуть участь представник очільника Росії в Північно-Західному федеральному окрузі Олександр Гуцан, регіональні керівники та представники кількох російських міністерств. При цьому, секретар радбезу Росії матиме зустріч з губернатором Калінінградського регіону Антоном Аліхановим. Важливо, що РФ пообіцяла відповісти керівництву Литви, яка стала ініціатором транспортної блокади російських товарів, що попадають під санкції на території Калінінградської області.