Яхта російського олігарха ціною в 500 млн доларів плаває з російським прапором попри санкції

Російським бізнесменам вдається уникати санкції.

Розкішні супер яхти російських олігархів з близького оточення Володимира Путіна продовжують курсувати в океанічних водах попри санкції, які на них накладені. Одна з таких яхт під назвою Nord належить одному з найбагатших росіян Олексію Мордашову. Яхта вийшла з порту Гонконгу 20 жовтня та вільно поплила в бік Африки з російським прапором на щоглі Про це повідомляє видання Reuters.

Після введення санкцій проти російських олігархів Державний департамент США дійшов висновку, що Гонконг може стати "тихою гаванню" для яхт. Таким чином російські бізнесмени можуть уникнути санкційних обмежень. У Європі та США вдалось заарештувати кілька яхт росіян, але в Гонконгу це не можливо зробити.

Яхту Nord, яку приписують росіянину Олексію Мордашову, увійшла в санаційний список США та ЄС, але не потрапила під санкції ООН. Тому влада Гонконгу повідомила, що юридичних основ для взяття варти у них немає.

За інформацією служби стеження за водними об’єктами MarineTraffic, яхта Nord рухається в порт Кейптауна і прибуде туди 9 листопада. На кораблю розміщений прапор Російської Федерації.

Яхту Олексія Мордашова оцінюють у 500 млн доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про підводний човен РФ, який увійшов у територіальні води Франції. Французькі моряки провели російську субмарину до міжнародних вод.

Також "Коментарі" писали про яхту російського олігарха ціною в 400 млн доларів, яку вдалось арештувати. Розкішне судно було арештоване в Німеччині, раніше яхта належала російському бізнесмену Роману Абрамовичу, але наразі перебуває у власності мільярдера РФ Фархада Ахмедова.