Захарова істерично реагує на санкції: що не сподобалось речниці МЗС РФ

З'явилась реакція Марії Захарової на заборону журналу Nature публікувати російський вчених. За її словами, це "націоналізм чистої води" проти росіян.

Речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на нещодавні скарги російських вчених, які заявили, що авторитетне наукове видання Nature відмовляється публікувати їх матеріали через санкції проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Марія Захарова звинуватила британський журнал Nature у "націоналізмі" та заявила, що Велика Британія нібито має прояви расизму.

"Націоналізм чистої води. Британська імперія історично страждала на расистські витівки", - сказала Захарова.

Таким чином речниця МЗС РФ відреагувала на заборону наукового журналу Nature публікуватись російським вченим, якщо у них у профілі присутня згадка про Московський фізико-технічний інститут (МФТІ), який перебуває під санкціями США. Якщо ж російські вчені приберуть цю інформацію, британський журнал надасть дозвіл для їх публікацій.

Московський фізико-технічний інститут потрапив під санкції США та кількох інших країн у 2021 році. Деталі через які США внесли МФТІ до санкційного списку не повідомлялись, однак офіційною причиною стала "діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки або зовнішньої політики Сполучених Штатів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захарова не вперше звинувачує організацію у нацизмі через санкції проти Росії. На початку березня речниця МЗС РФ розкритикувала МОК за обмеження для російських спортсменів.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на нові санкції проти Росії. Представник адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков заявив, що Росія буде намагатись обійти нові обмеження.