Захарова прокололася: РФ вкрай цікаво брати участь у другому саміті миру

Заява Захарової про те, що РФ не братиме участі в другому саміті миру, зроблено для того, щоб Кремль просто почали переконувати зробити по-іншому

Офіційний представник МЗС країни-агресора Марія Захарова заявила, що Росія не братиме участі у другому Саміті миру. Проте, каже військовий Кирило Сазонов, Росію поки що дійсно ніхто не запрошував на такі переговори. За його словами, окремі представники різних держав говорили про те, що Росію має сенс покликати на розмову, проте запрошення не було.

"І Україна як організатор не запрошувала. Відмовитись завжди можна після запрошення. Це красиво, гордо та жорстко. Але відмовлятися заздалегідь, коли тебе ще не покликали... виглядає дивно. І трохи безглуздо. У стилі "поблагайте мене!", - зазначив Сазонов.

При цьому він наголосив, що якщо тобі не цікавий захід, і ти не плануєш там бути, навіщо взагалі про це згадувати.

"І робити окрему заяву – щоби що? А Захарова заморочилася навіть у суботу. Але загалом рівень розуміння процесів російським МЗС правильний", - зазначив Сазонов.

Так, Захарова назвала підготовку другого Саміту миру "черговим проявом шахрайства англосаксів та їх українських маріонеток", які хочуть "протягнути абсолютно нежиттєздатну "формулу Зеленського" як безальтернативну основу вирішення конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості та від його імені про капітуляцію"

"Все так. Так, дівчатка та хлопчики. Хитрі англо-сакси та українці хочуть вас нагнути. І нагнуть. Ви все правильно зрозуміли. А те, що навіть прес-аташе російського МЗС вивчило слово "капітуляція" і використовує його під час офіційних заяв щодо Росії – взагалі правильно. Беріть приклад із Марії. Вчіть правильні слова. І українську мову. Про всяк випадок", - заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Захарова влаштувала істерику з приводу того, що на Заході хочуть змусити РФ виконувати "формулу світу" Зеленського.