Головна Новини Світ Росія Зеленський запросив Росію на мирні переговори: у Кремлі відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запросив Росію на мирні переговори: у Кремлі відповіли

Росія відмовилась від участі у другому Саміті миру.

сьогодні, 09:00 comments2122
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий бачити Росію на другому Саміті миру для обговорення процесу закінчення війни. На ці слова відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка відповіла, що Росія не буде брати участь у Саміті миру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Зеленський запросив Росію на мирні переговори: у Кремлі відповіли

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський розповів, що триває активна робота над планом перемоги, який буде представлено світовим лідерам у вересні. За його словами план буде готовий на початку листопада та стане фундаментом для обговорення з Росією закінчення війни в Україні.

За словами президента, Україна чекатиме конкретику від Росії на мирний план, а не просто слів, що "ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну", які постійно говорять у Кремлі. Речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала та заявила, що у Кремлі відмовляються від участі у другому Саміті миру щодо закінчення війни в Україні.

"Так званий другий Саміт має ту саму мету – протягнути абсолютно нежиттєздатну "формулу Зеленського" як безальтернативну основу вирішення конфлікту, домогтися її підтримки з боку світової більшості і від його імені пред'явити Росії ультиматум про капітуляцію. Ми в таких "самітах" брати участь не будемо", — сказала Захарова.

Також Захарова поскаржилась, що це нібито Україні "потрібна війна", адже Зеленський хоче отримати далекобійну зброю для ударів по військових об’єктах у РФ. Далі речниця МЗС використала пропагандистську риторику Кремля та цинічно звинуватила Україну в "тероризмі" вказавши, що керівництво РФ "з терористами розмовляти не буде".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський назвав наступний тиждень визначальним для закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Захарової на критику бразильсько-китайського "мирного плану" від Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини