Захарова з піною біля рота "захистила" генсека ООН: якою можливістю він скористався

Захарова з піною біля рота захистила генсека ООН, який візьме участь у саміті БРІКС у Казані

У терористичній Росії різко відреагували на критику Києва візиту до Казані на саміт БРІКС генсека ООН Антоніу Гутерріша. Зокрема, речник МЗС країни-агресора Марія Захарова навіть заявила, що Україна не має жодного права диктувати волю ООН.

При цьому Захарова заявила, що не розуміє з якого дива Київ вважає, що генсек ООН не має права "кудись там їздити, щось говорити і так далі".

"Яке право ви маєте говорити нам усім, щоби ми не збиралися, щоб ми не зустрічалися, щоб ми не обговорювали проблематику? Тим більше, диктуєте волю Організації Об'єднаних Націй. Організація Об'єднаних Націй у цьому випадку свою егіду, емблематику, символіку нікому без дозволу не віддавала і не передавала. Генсек скористався такою можливістю, яку йому надали, і взяв участь у цьому заході", - зауважила Захарова.

Вона також нагадала, що Гутерріш бере участь і в інших схожих заходах, тому приїзд генсека ООН до Казані є приводом для істерики з боку Києва.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Андрій Сибіга різко відреагував на візит генсека ООН Гутерріша на саміт БРІКС до Казані. Він заявив, що такі дії генсека підривають репутацію ООН та не сприяють встановленню миру. При цьому в Україні звернули увагу, що Гутерріш влітку відмовився відвідувати саміт миру, який пройшов у Швейцарії.

Також "Коментарі" розповідали , що в ООН відреагували на критику Києва. Там заявили, що позиція ООН щодо війни в Україні залишається незмінною, а візит на саміт БРІКС є частиною "стандартної практики".