Жителі Курської області масово отримують особливе попередження: про що йдеться

Жителів Курської області попереджають про те, що готується захоплення Курської АЕС

Жителям Курської області надходять дзвінки із попередженням про захоплення Курської атомної електростанції. Водночас, в уряді російського регіону повідомили, що йдеться нібито про інформаційну провокацію з боку українських спецслужб.

У публікації зазначається, що мешканцям міста Курчатів та Курчатівського району, де розташована АЕС, почали надходити дзвінки нібито від імені російської влади із закликом евакуюватися через швидке захоплення атомної електростанції.

"Насправді обдзвонюють співробітники ЦІПСО. Ця інформація нічим не обґрунтована. Просимо мешканців не піддаватися на інформаційні провокації!", — йдеться у повідомленні уряду Курської області.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після масованого обстрілу селища Суджа на Курщині росіяни почали скаржитися на спроби прориву українською армією державного кордону. На відміну від минулих рейдів, що влаштовуються російськими добровольцями, першими про події повідомила путінська влада. Мовляв, йдуть бої за декількома напрямками і "неспокійно" вже і в Білгородській області, але згодом російська влада поспішила заявити, що російським військам вдалося вибити "українські ДРГ" і російські військові повністю контролюють ситуацію. Ось тільки в російських пабликах пишуть інше та панують інші настрої.

При цьому Федеральна служба безпеки РФ заявила , що вранці 6 серпня ЗСУ здійснили "озброєну провокацію" на ділянці кордону в Курській області. Російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на заяву ФСБ заявили, що вранці українські військові обстріляли нібито прикордоння Курської області.

Водночас, російські паблики повідомляють, що українські війська підходять до міста Суджа, а війська Кадирова поспішно тікають.