ЗМІ дізнались, які країни світу готові продавати зброю Росії

Усього шість країн виставили своє озброєння на російській виставці "Армия-2023".

14 серпня у Росії розпочалась виставка військового озброєння "Армия-2023", яка є важливим показником тих країн, які готові продавати свою зброю російській армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Defense Express.

Кремль стверджує, що військова виставка "Армия-2023" - це міжнародний захід на якому беруть участь понад 80 іноземних делегацій. Однак виявляється, що тут Кремль перерахував усі візити представництв, а не країни, які безпосередньо беруть участь у виставці.

Лише шість країн взяли участь у виставці та представили свою військову техніку, ними виявились: Індія, Китай, В’єтнам, Пакистан, Іран та Білорусь.

"Участь західних країн у виставці озброєння "Армия-2023" доволі важливий маркер готовності цих держав співпрацювати з рашистами", - повідомляє ресурс Defense Express.

Наприклад Індія продовжує купувати російське озброєння, зокрема системи С-400, а також працює над власним аналогом російської ракети "Оникс". Китай на виставці був представлений найбільше. Делегація на чолі з міністром оборони Китаю Лі Шанфу показала безпілотники, системи ППО, а частина її експозиції була зосереджена на авіацію та кораблебудування.

Також свою зброю показав один з найбільших партнерів Росії Іран. А Білорусь вже є частиною військово-промислового комплексу Росії, повідомляє Defense Express. Крім того, ресурс вважає, що Китай тепер розглядає Росію як потенційного покупця їх зброю через постійну війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗМІ назвали три країни, які є головними союзниками Путіна в Європі.

Також "Коментарі" писали про військово-морські сили Збройних сил України, які назвали кількість великих російських десантних човнів Чорноморського флоту РФ, які більше не функціонують після українських ударів.