Головна Новини Світ Європа ЗМІ назвали три країни, які є головними союзниками Путіна в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали три країни, які є головними союзниками Путіна в Європі

Три країни у Європі стали головними союзниками Кремля після початку війни в Україні.

16 серпня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Трьома головними союзниками Путіна у Європі є Угорщина, Сербія та Боснія і Герцеговина. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ЗМІ назвали три країни, які є головними союзниками Путіна в Європі

Путін та Орбан. Фото з відкритих джерел

Німецьке видання стверджує, що у Європі є три лояльні до Кремля країни на які може покладатись Путін.

"Країна-член ЄС Угорщина, країна-кандидат в ЄС Сербія та половина території Боснії та Герцеговини, яку контролюють боснійські серби є лояльними до Путіна, хоча й з різними відтінками", — пише видання.

Найбільшим союзником Путіна є Мілорад Додік — президент Республіки Сербської, яка є частиною Боснії та Герцоговини. Росія, Сербія та Угорщина підтримують Додіка та його ідеї відокремлення від Боснії, чим вносить нестабільність в балканський регіон.

FAZ стверджує, що президент Сербії Александар Вучич не такий відверто проросійський, як Додік. А Сербія навіть підтримала резолюцію Генасамблеї ООН проти російського вторгнення в Україну. Однак Белград не приєднався до європейських санкцій проти Росії. ЗМІ у Сербії є лояльними до Вучича, постійно критикують Захід, а натомість представляють Росію та Китай кращими друзями Сербії. Такі дії впливають на сербське населення, адже у порівнянні з попередніми роками більшість населення країни проти вступу до ЄС. Крім того, згідно з опитуваннями, Путін є найпопулярнішим іноземним політиком у Сербії.

Інше німецьке видання Tageszeitung наголошує на пасивності Німеччини у відносинах з проросійськими та націоналістичними політиками на Балканах та задається питанням, чи справді Берлін хоче, щоб політика щодо регіону контролювалася дипломатією США, ЄС чи Угорщини.

"Єдина країна, яка могла б навести порядок на Балканах, це Німеччина", оскільки вона має найбільш розвинену економічну співпрацю з Хорватією, БіГ та Сербією, пише видання Berliner Zeitung.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія атакувала шведський завод в Україні.

Також "Коментарі" писали про Румунію, яка прийняла позитивне рішення для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини