ЗМІ дізналися, як Путін дружбою з Ином хоче змусити Захід та Україну піти на переговори

Володимир Путін спробує шантажувати Захід загрозою ядерної війни

Візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї може мати наслідки далеко за межами поля бою в Україні. Це значний крок до партнерства, заснованого на спільній ворожості до Заходу та його союзників, який розширює можливості обох лідерів і поглиблює глобальні лінії розломів. Як передає портал "Коментарі", про це пише CNN.

"Відносини між двома країнами - це не просто необхідність. Ми бачимо, як обидві держави формують все більш узгоджений єдиний фронт і виступають проти Сполучених Штатів Америки та Заходу", - заявив викладач політики в Оксфордському університеті Едвард Хауелл.

Путін поїхав до Кім Чен Ин після зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном і саміту "Великої сімки", де західні лідери продемонструватимуть свою солідарність щодо війни РФ проти України.

Старший директор з питань політики Центру контролю над озброєннями та нерозповсюдженням Джон Ерат вважає, що Володимир Путін може використати цей візит, щоб заручитись постійною підтримкою КНДР, а також показати світові, що Москва не одна.

"Путін підкреслює, що Росія має друзів - і пропагує ідею, що війна для України не виграшна, тому що Росія не закінчить зброю", - вважає експерт.

На його думку, також московський правитель може розглядати відносини з Кімом як спосіб "підняти примару ядерної війни", використовуючи занепокоєння Вашингтона та Південної Кореї, щоб союзники України змусили її піти на переговори на умовах РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї є актом розпачу. Це має викликати занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру. Таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.