Більше не нейтральні: Аргентина прийняла неочікуване рішення щодо України і НАТО

Аргентина заявила, що не може залишатися нейтральною у війні проти України пише Польське радіо

Аргентиною було прийняте рішення надіслати зброю для України, про це у рамках конгресу правих сил Латинської Америки в Бразилії заявив міністр оборони країни Луїс Альфонсо Петрі.

"У минулому Аргентина обмінювалася обіймами з Венесуелою, Кубою та Іраном, а тепер ми робимо це з країнами, які борються за своє виживання", — сказав міністр оборони.

За його словами, Аргентина вирішила подати заявку на вступ до НАТО, а також закупити бойові літаки F-16 замість китайських машин. Окрім того, додав міністр, було також прийнято рішення надати допомогу Україні, надіславши їй зброю, яка необхідна для ведення війни з Росією.

"Ми не можемо залишатися нейтральними в цій ситуації. Ми повинні бути на боці країн, які захищають свою свободу та демократію", – сказав Петрі.

Окрім того, міністр оборони повідомив, що Аргентина вирішила взяти участь у мирному саміті Києва. Ймовірно, мова йде про другий саміт миру, який, можливо, відбудеться у вересні у Саудівській Аравії. Хоча Київ заявляв, що розглядає кілька країн для проведення такого саміту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у середині червня у Швейцарії відбувся саміт миру, на якому розглянути тільки три пункти із формули миру президента Володимира Зеленського, а саме: питання продовольчої та ядерної безпеки, а також питання обміну полоненими.

Окрім того, відомо, що на саміт у Швейцарію не запросили Росію. Втім, за результатами саміту стало відомо, що на наступну зустріч Росію таки покличуть. При цьому Київ допустив можливість того, що між РФ та Україною можуть відбутися переговори за прикладом укладання "зернової угоди". Хоча в Росії таку схему ведення переговорів через посередників відкинули.