Шкільний учитель став президентом Перу: що відомо про переможця

За Педро Кастільо проголосувало 50,125% перуанців, які прийшли на вибори

Слідом за Україною ще одна країна світу вибрала собі в президенти людину, яка раніше не була дотичною до політичних питань. Як інформує "Цензор.Нет", із менш ніж одним відсотком розриву перемогу у гонці за головне крісло в Перу виграв Педро Кастільо.

Найвідоміший факт про Кастільо — це те, що він вчитель у початкових класах. Основоположною тезою його передвиборної кампанії стало реформування освітньої системи в країні.

Повідомляється, що на участь у президентських виборах Педро Кастільо спонукали наслідки коронавірусного карантину. Начебто попередня влада Перу постійно обіцяла, що забезпечить шкільну молодь необхідними ґаджетами для дистанційного навчання, однак слова так і залишилися не втіленими у реальність.

Під час своєї кампанії Кастільо завірив, що перегляне підхід до навчання перуанців із допомогою ретельної реформи. Поміж інших запевнень для електорату, особливою "гучністю" відзначилася заява новообраного глави Перу відмовитися від президентської зарплати, залишивши собі платню звичайного вчителя.

Кастільо був головним суперником представниці консервативної партії Кейко Фухіморі. За нього проголосувало 50,125% осіб, які прийшли на виборчі дільниці. Особливою активністю, з огляду на повідомлення у ЗМІ, відзначилися жителі сільської місцевості.

До слова, Фухіморі теж отримала значну підтримку серед населення. На її рахунку — 49,875% голосів. Таким чином консерваторка програла вибори лише з незначним відставанням.

Попри те, що Кейко Фухіморі намагалася оскаржити результати голосування на окремих ділянках, офіційні спостерігачі з інших країн підтвердили, що вибори пройшли чесно, без фальсифікацій.

Зазначимо, що на рахунку Педро Кастільо також обіцянки внести зміни до конституції Перу, викорінити корупціонерів і переглянути підхід до розподілу гірничодобувних багатств.

Новообраний глава Перу використовував досить впізнаваний серед населення образ під час кампанії. Щоб бути максимально близьким до електорату, він взував старі сандалі, одягав пончо і помітний солом'яний бриль.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яка політична криза в Перу передувала червневим президентських виборів. Як місцеві жителі скидали попереднього главу держави, можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, які нові прерогативи для подорожі в Перу відкрилися українцям зовсім недавно.