Головна Новини Світ Пiвденна Америка В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО)

Протести увінчалися успіхом: Нижня палата Конгресу Аргентини ухвалила законопроект про легалізацію абортів

11 грудня 2020, 16:41
Поділіться публікацією:

Кілька днів поспіль у столиці Аргентини Буенос-Айресі відбувалися масові жіночі протести на підтримку легалізації абортів. На їхню вимогу влада ухвалила законопроект про декриміналізацію переривання вагітності, інформує Reuters.

В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО)

Легалізації абортів у Аргентині вимагають уже не один рік. Фото: AP

За право на аборт Аргентина змагається вже не один рік. Нова хвиля протестів піднялася в країні наприкінці листопада. Тоді стало відомо, що 12-річна зґвалтована дівчинка народила двійнят. Попередньо вона потрапила до лікарні на терміні, що дозволяє безпечне переривання вагітності, але лікарі лікарі відмовили у аборті.

Донині Аргентина була країною із найсуровішими законами щодо проведення абортів. Такі операції дозволялися лише за крайньої необхідності, наприклад, коли життю матері загрожує небезпека.

Після масових тисячних протестів, аргентинській владі довелося піти на поступки. У п’ятницю, 11 грудня, Нижня палата місцевого Конгресу затвердила законопроект, що передбачає законність переривання вагітності до 14-го тижня.

В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО) - фото 2
В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО) - фото 3
В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО) - фото 4
В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО) - фото 5
В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО) - фото 6
В Аргентині тисячі жінок вийшли на мітинг за легалізацію абортів (ФОТО) - фото 7

Утім, це — далеко не кінець жіночої боротьби за право розпоряджатися власним тілом. Законопроект, підтриманий 131 членом Нижньої палати (117 — "проти", 6 — "утримались") згодом очікує нове голосування, цього разу у Сенаті. Передбачається, що подібні зміни важко сприйматимуться доволі консервативними політиками.

Тим часом учасники "легалізаційних" мітингів святкують свою невелику перемогу. Вони переконані, що це лише початок великих змін.

"Ми не за аборти, ми їх не рекомендуємо і не пропонуємо. Ми проти підпільних абортів, що вбивають тисячі жінок", — у відеозверненні в Instagram зазначила учасниця кампанії, відома аргентинська актриса Карола Рейна.


За повідомленням The Guardian, щороку від абортів, зроблених поза лікарнями, страждають десятки тисяч жінок. Лише у 2016 році таких випадків було зафіксовано понад 40000, 6400 із яких стосуються дівчат у віці від 10 до 19 років.

На сьогодні у Латинській Америці переривання вагітності офіційно дозволено лише у двох країнах — на Кубі та Уругваї. Аргентинці ж вимагають від президента Фернандеса виконання своєї передвиборчої обіцянки законодавчо затвердити право на аборт.

Разом із учасниками мітингу за легалізацію абортів — так званих прихильників "зеленої хвилі", чиїм символом є зелена хустка, на вулиці Аргентини вийшли і ті, кому подібні зміни не подобаються.

Одна із мітингарів, Мар’яна Леджер, зазначила, що всі, хто агітує за дозвіл робити аборти, просто прикриває вбивство ще не народжених дітей. Свою позицію жінка демонструє із допомогою хреста та безголової закривавленої ляльки, що символізує абортований плід.

Раніше "Коментарі" повідомляли те, що в Україні процвітає аборт-туризм: польки їдуть до нас, аби перервати вагітність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини