Головна Новини Світ Пiвденна Америка Виверження вулкана в Еквадорі: одне з міст у країні виявилося покритим попелом
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана в Еквадорі: одне з міст у країні виявилося покритим попелом

Виверження вулкана в Еквадорі, на східному схилі Анд залишило кілька міст покритими попелом

10 червня 2020, 05:45
Поділіться публікацією:

Більше року відбувалися невеликі виверження вулкана Сангай. Вони не мали особливого впливу на людей, оскільки вулкан знаходиться далеко. Але нещодавнє зміна напрямку вітру принеслр попіл до узбережжя і порушеним районам, включаючи найбільший місто Гуаякіль.

Виверження вулкана в Еквадорі: одне з міст у країні виявилося покритим попелом

"Попіл виходить із вулкана Сангай і поширюється в провінцію Гуаяс, і ми бачимо, що деяка кількість попелу прибуває в околиці Гуаякіля", – сказав журналістам Бенджамін Бернард з Геофізичного інституту Еквадору, посилаючись на провінцію, де розташований Гуаякіль.

В Інституті заявили, що він очікує незначного виверження вулкана в найближчі дні.

Аеропорт Гуаякіля припинив польоти, щоб робітники могли очистити злітно-посадкову смугу, влади почали очищати попіл з громадських місць, щоб запобігти потенційні проблеми з диханням. Дороги були закриті для рухи в деяких частинах провінції Лос-Ріос і Чімборасо.

"Тепер ми повинні носити маску не тільки з-за коронавіруса, але і з-за попелу, який покриває весь Гуаякіль", — сказала домогосподарка Карен Фігероа, яка прибирала попіл з внутрішнього дворика свого будинку в Гуаякілі.

Раніше "Коментарі" писали, що в кратері одного з найбільш небезпечних вулканів планети — Кілауеа - виявили велике озеро. Його знімок опублікували вчені з NASA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини