Затримано найрозшукуванішого наркобарона Колумбії

Колумбійська влада затримала головного наркобарона Дайрі Антоніо Осуга, більш відомого як Отоніель

У Колумбії в ході масштабної операції вдалося затримати головного наркобарона на прізвисько Отоніель. Він був схоплений поліцейськими у провінції Антіокія.

Як повідомляє BBC, Дайрі Антоніо Осуга був другим після Пабло Ескобара найрозшукуванішим наркобароном у країні. Тривалий час злочинець переховувався від поліції в сільській місцевості в мережі притулків і не використовував телефон. Але його вдалося зловити в ході масштабної операції, в якій були залучені й військові, і поліцейські, а також експерти з розвідки, які відстежували пересування наркоторговця за допомогою супутникових знімків. Отоніель був схоплений у провінції Антіокія, яка розташована недалеко від кордону з Панамою.

До слова, за його "голову" в США була оголошена нагорода в розмірі п'яти мільйонів доларів.

Президент Колумбії Іван Дуке зазначив, що затримання Отоніеля - це важкий удар по наркотичному трафіку в країні. Його затриманням порівняне з "падінням" Пабло Ескобара - лідера Медельїнського картелю, якого називали "королем кокаїну", адже він контролював близько 80% торгівлі наркотиками.

Нагадаємо, в січні 2021 року в одному з аеропортів Нідерландів був затриманий 57-річний Це Чи Лопа - один з найрозшукуваніших наркобаронів світу. У кримінальному світі його називають "Ель Чапо з Азії". Наркобарон був головою злочинного міжнародного синдикату "Сем Гор", що контролював 40% або більше ринку метамфетаміну в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що рідний брат покійного колумбійського наркобарона Пабло Ескобара Роберт випустив смартфон за 350 доларів.